FAQ's

Heeft u vragen over CANGO? We helpen u met onderstaande antwoorden al graag verder. Wil u graag nog iets anders of meer weten, aarzel dan niet om ons te contacteren.
CANGO is speciaal ontworpen als woonoplossing voor een oudere die langer zelfstandig thuis wil blijven wonen of voor een tijdelijk of permanent zorgbehoevend familielid. Als kangoeroewoning kan CANGO aan uw bestaande woning worden aangebouwd of losstaand bij u in de tuin worden geplaatst. CANGO biedt een waardevol alternatief op een wooncontainer of een verblijf in een appartement, service flat, rusthuis of zorginstelling. Onze mobiele zorgwoning laat zich makkelijk afstemmen op de noden van ouderen, hulp- en zorgbehoevenden, zodat zij zelfstandig kunnen wonen én de nodige zorg nabij hebben.

De standaarduitvoering van de CANGO woonmodule is 4,5 m diep en 10 m breed. Onze mantelzorgwoning is volgens een eenvoudig modulair concept ontworpen, zodat ze eindeloze afmetingsmogelijkheden biedt en verschillende modules makkelijk te koppelen zijn.

We komen graag naar u toe om de bouwmogelijkheden ter plaatse te bekijken. Zo bepalen we in samenspraak met u de juiste afmetingen volgens de noden van uw familielid en de beschikbare ruimte in uw tuin. We bestuderen de ideale inplanting van CANGO, zodat de woning optimaal integreert in uw tuin. We schenken daarbij maximale aandacht aan uw privacy en die van uw familielid.

CANGO is een configureerbare module, waarvan u het interieur en exterieur naar wens samenstelt. U kiest of en in welke mate u zelf met de binnenafwerking aan de slag gaat of deze door ons laat verzorgen. Wat de buitenafwerking betreft, personaliseert u volgens verschillende opties voor inkom en terras. Daarnaast heeft u de vrijheid om de instapmodule uit te breiden, bv. in L-vorm, of te koppelen tot de afmetingen die u schikken.
CANGO groeit mee met de mantelzorgnoden van uw familielid. Naargelang zijn/haar behoefte aan zorg, nu of op termijn, kunt u de woning uitrusten met allerlei zorgtech functionaliteiten. CANGO is voorzien op de integratie van slimme technieken, domotica en meubilair die u als mantelzorger helpen met uw zorgtaken.
Wilt u een CANGO cascowoning die u zelf verder afwerkt? Of geeft u de voorkeur aan een sleutelklare woning waar u meteen kunt instappen? We stemmen de zorgwoning af op uw wensen. Ook houden we rekening met specifieke constructiewensen of -eisen die komen kijken bij de verzorging van uw familielid.

Het produceren van een op maat gemaakte CANGO neemt ongeveer 10 weken in beslag. In onze productie in Wijnegem stellen we uw mantelzorgwoning volledig zelf samen om ze te kunnen leveren en plaatsen binnen een recordtijd. Onze eigen mensen plaatsen de woning bij u in de tuin binnen 1 dag.

Het principe van de mantelzorgwoning is in België in volle evolutie. Recent kwam een wetsvoorstel van Zuhal Demir om een zorgwoning tot 50m² mogelijk te maken mits een simpele meldingsplicht in plaats van een bouwvergunning. Verwacht wordt dat dit tot zomer´21 wordt goedgekeurd.

Momenteel moet je voor het plaatsen van een zorgwoning in de tuin nog een omgevingsvergunning aanvragen bij de lokale gemeente of stad.

’s Morgens arriveren we bij u thuis met hijskraan en CANGO op grote vrachtwagen. Vervolgens tillen we de woning in z’n geheel op z’n plaats, installeren we de fundering en sluiten we alle voorzieningen aan. De nutsvoorzieningen werden vooraf al door u voorzien, volgens onze aanwijzingen en plannen. Overige werken ter plaatse zijn niet nodig, waardoor overlast tot een minimum beperkt blijft.

CANGO is geschikt voor 1 of 2 personen. De voorwaarden schrijven voor dat CANGO als zorgwoning ten hoogste 2 personen mag huisvesten, waarvan ofwel minstens 1 persoon van 65 jaar of ouder ofwel minstens 1 persoon hulpbehoevend.

CANGO vertrekt vanuit een instapmodel dat u volledig kan aanpassen aan de noden van uw familielid. U opteert ofwel voor een casco-oplevering of u personaliseert het ontwerp en de ganse afwerking tot een sleutel-op-de-deurwoning, inclusief domotica en meubilair.

 

CANGO kan zowel een tijdelijke als permanente duurzame oplossing zijn. De unit laat zich makkelijk verplaatsen en herbestemmen. U kunt uw CANGO later dus eenvoudig herinrichten als thuiskantoor, privépraktijk, tienerpaviljoen, (wo)mancave of pool- of guesthouse in de tuin.

Mobiele mantelzorg is in België in volle evolutie. Informeer u daarom bij uw gemeente of stad om de specifieke vereisten te kennen. We helpen u graag verder op basis van hun advies.

Sowieso zorgen we ervoor dat zowel de gebruikte technieken, als de isolatie en ventilatie van CANGO voldoen aan de EPB-eisen die door de overheid verplicht zijn voor mantelzorgwoningen.

De kostprijs van CANGO hangt van vele factoren af, zoals bijvoorbeeld de afmetingen, het aantal raampartijen, de graad van afwerking, de hoeveelheid geïntegreerde slimme technieken, de exacte locatie voor plaatsing etc. Contacteer ons gerust voor een gedetailleerde prijsofferte. Wij helpen u graag verder.

De kostprijs voor transport varieert afhankelijk van de afmetingen van uw CANGO en de toegankelijkheid van de locatie voor plaatsing. Wij voorzien het transport en de plaatsing van CANGO in functie van uw specifieke mantelzorgwoning.

Wij voorzien het transport en de plaatsing van uw CANGO normaal gezien standaard in onze prijsofferte. We werken samen met gespecialiseerde, gecertificeerde firma’s om de woonmodule bij u op locatie te krijgen. Zo bent u gerust dat uw CANGO op een professionele manier instapklaar bij u geplaatst wordt. Indien gewenst, kunt u uw CANGO ook zelf (laten) ophalen in onze productie in Wijnegem om de module zelf te kunnen plaatsen.

Voorlopig is CANGO enkel te koop. We werken eraan om u in de nabije toekomst ook huur- en leaseformules aan te kunnen bieden.

CANGO is een bijgebouw in de tuin. De inplanting van uw zorgwoning bekijken we graag ter plaatse samen met u. Zo verzekeren we zowel u als uw familielid een optimale privacy.

Door haar slimme indeling en technieken mikt CANGO verder op onafhankelijk comfort voor de hele familie. Alle kleine woningaanpassingen die u kan maken, of domotica die u kan installeren is erop gericht u met uw zorgtaken te helpen en uw ongerustheid te verminderen doordat u uw familielid op afstand kunt volgen.

CANGO maakt samenleven in alle vrijheid mogelijk. Onze woonmodule in de tuin biedt privacy: zorgpersoneel en vrienden van uw familielid hebben bijvoorbeeld moeiteloos rechtstreeks toegang tot CANGO, zonder langs de hoofdwoning te passeren. Evenzeer biedt CANGO familiale nabijheid: uw familielid heeft niet alleen zorg dichtbij wanneer nodig, ook gezellige momenten als samen tafelen, of gezelschapspelletjes met de hele familie op zondag laten zich makkelijk inplannen.

CANGO is een product van Hahbo, modulaire houtbouwer sinds 1928. Bij Hahbo kennen we ons vak. In samenwerking met Belgisch ontwerper Axel Enthoven werkten we een mantelzorgwoning uit waarin het aangenaam wonen is. Als eerste in België is CANGO ontworpen vanuit de specifieke noden van ouderen en hulp- en zorgbehoevenden. Kiest u voor CANGO, dan bent u gerust; wij begeleiden u van A tot Z met een oplossing op maat.

Bij een serviceflat of assistentiewoning tekent u in op een vast pakket diensten. Vaak kunt u die zorg niet volledig personaliseren op maat van de specifieke behoeftes van uw familielid. Met CANGO kunt u dat via de integratie van slimme technieken, domotica en zorgmeubilair wel. We bekijken uw specifieke wensen graag samen met u. Zo adviseren we u een woning, volledig afgestemd op de noden van uw familielid.

Ja, CANGO is een kangoeroe- of zorgwoning. Kangoeroewonen en zorgwonen zijn synoniemen. Onze zorgwoning kan aan een bestaande woning worden aangebouwd, of als vrijstaande woning bij u in de tuin worden geplaatst.

Ja, zeker. Wij ontvangen u graag voor een kopje koffie en een goed gesprek in onze modelmantelzorgwoning in Wijnegem. Plant u hier alvast een bezoek in, dan maken wij tijd vrij om naar u te luisteren. We tonen u graag onze mogelijke oplossingen voor uw zorgwoning.

 

CANGO bestaat uitsluitend uit eerste keuze duurzame materialen en technieken. Zo staat onze module garant voor jarenlang zorgeloos plezier. Eerst als mantelzorgwoning voor uw (groot)ouders en daarna bijvoorbeeld als thuiskantoor, privépraktijk of vakantiewoning voor uzelf of als tienerpaviljoen voor uw kinderen. CANGO laat zich moeiteloos herbestemmen, waardoor het een uiterst zinvolle en duurzame investering is en blijft. Daarnaast is CANGO ook makkelijk verplaatsbaar; zo verkoopt u de module indien gewenst vlot door.

 

Ja, van ontwerp tot productie en (her)gebruik. CANGO is 100% circulair. De module kan vele malen herbestemd worden en alle gebruikte materialen zijn aan het einde van hun levenscyclus perfect recycleerbaar. De productie van CANGO wordt 100% op zonne-energie aangedreven. Het minimum aan productieafval wordt 100% gerecycleerd. CANGO bestaat uit gecertificeerd hout, integreert de nieuwste technieken, is geïsoleerd met cellulose etc.

 

We stellen CANGO samen met circulaire materialen van de hoogste kwaliteit. De structuur combineert staal, met ecologisch Fraké hout en cellulose als isolatie. Het interieur van CANGO oogt modern, maar warm door een combinatie van lichte, onderhoudsarme en huiselijke materialen. U kiest uit een brede waaier aan technieken en afwerkingsmogelijkheden.

 

Beide kunnen. Wij begrijpen dat de thuis van uw familielid vertrouwd moet voelen. Daar kunnen eigen meubelen bij helpen. Indien gewenst, kunnen we u ook meubilair aanbevelen dat erop gericht is om zorgtaken maximaal te verlichten. Vraag er gerust naar bij onze mensen; zij helpen u graag verder.

 

We voorzien CANGO standaard van elektriciteit en water. We vragen u de aansluitingen voor water, elektriciteit, riolering en data vooraf te voorzien volgens onze aanwijzingen en plannen. Bij de plaatsing van uw CANGO in de tuin sluiten wij vervolgens alle nutsvoorzieningen aan. Zo kunt u CANGO onmiddellijk in gebruik nemen.

 

nl_BENL

Schrijf u in en lees alles over onze mantelzorgwoning

Cango

Laat hieronder uw gegevens achter en wij plannen uw bezoek snel in!

Logo Cango by Hahbo White

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden op onze website.